Et friskt pust skal snakke om døden

October 23, 2018

Noen av de tøffeste og beste folka jeg vet om er sykepleiere og helsepersonell som stiller opp når vi har det vanskelig i livet.Derfor gleder jeg meg ekstra mye til å snakke på Fagdagen til NSF Student Trondheim 6. november! Fagdagens tema er Modig nærvær: Sykepleierens møte med døden.NSF Student Trondheim skriver dette om arrangementet:«Sykepleiere står ofte i frontlinjen med døden. Vår kompetanse er viktig i møte med døende mennesker og deres kjære, i vår fremtredende rolle som sykepleier. Å møte pasienter og pårørende på en god måte kan innebære at man må tørre å stille de vanskelige spørsmålene. Det kan kreve at vi gjør vårt ytterste i møte med et skadested. Det kan bety godt samarbeid med andre rundt pasient og pårørende. Møte med døden som sykepleier krever modig nærvær.»På programmet er mitt innslag omtalt som et friskt pust - og det er jo ekstra deilig på en dag som handler om døden!Jeg skal ha med hemmeligheter som både er humoristiske, alvorlige, tankevekkende og gode. Innsendt anonymt fra dem som har en hemmelighet om døden, fra helsepersonell og fra pårørende.Har du en slik hemmelighet kan du sende den inn her.[caption id="attachment_2369" align="aligncenter" width="650"]

Modig tema på årets fagdag for Norsk Sykepleierforbund Student. Kilde:skjermdump fra Facebooksiden til arrangementet.[/caption]

Foredragene mine muliggjør at jeg kan drive NORSKE HEMMELIGHETER videre. Har du lyst til å booke meg eller tipse noen andre om meg, blir jeg kjempeglad! Les mer om mine foredrag her.

se andre innlegg her
Ressursark til lærere i koronatiden

Etter ønske har jeg laget et fullverdig ressursark til lærere i skolen som søker inspirasjon til skoleoppgaver relatert til NORSKE HEMMELIGHETER.

Særlig nå, i en tid med mye hjemmeskole.

Les her
Plutselig, som et virus, har hemmelighetene om koronaviruset formert seg

«Jeg er livredd nå for hva som vil skje i Norge og verden. Vi vet ikke hva som venter oss nå», anonymt innsendt hemmelighet.

Les her
For 2020 ønsker jeg at ensomhet blir noe vi kan snakke om, og ikke holde hemmelig.

Det er mye som er annerledes i innspurten av året. Butikkenes åpningstider går fra å være helåpent til sluser man må treffe. Frekvensen på 30 graders finvask  økes i takt med invitasjoner og julebord. Det bygges opp mot selveste høydepunktet som smeller av den 31. desember! Årets siste - og årets første fest.

Les her
Se flere innlegg her