Alle vil ha veggmaleri

Illustrasjonsagent

10.2.2019

Så glad jeg blir for alle som sprer farge i et bybilde med bygninger som blir mer og mer grå! Etterspørselen etter veggmalerier øker og det er en trend det er verdt å heie på! Illustratørene har blant annet levert veggmaleri til utestedet Blå i Oslo, Kunstplass - et visningssted for samtidskunst, HyperGames og vår egen bakgård hos Illustratørene i Grensen 9A.

Et veggmaleri er en illustrasjon malt direkte på veggen, både inne og ute. Det kan være stort eller lite og fordelen er at du kan få noe helt unikt, tilpassa veggen og miljøet rundt. Kanskje du har et spesielt budskap du vil ut med?

Prosessen i et oppdrag kan i korte trekk se ut som dette; befaring av området og innsikt i kundens ønsker, en skisse- og idéfase og selve utføringen av arbeidet. Alt praktisk settes opp i en samarbeidskontrakt med konkrete leveringstider og evt. avklaringer rundt spesielle behov eller utfordringer.

Hos Illustratørene er det slik at det er mulig å få levert skisseforslag fra flere illustratører om man f.eks har lyst il å involvere ansatte, beboere eller andre i en avstemning om motiv eller liknende.
Om man ikke har behov for brukerinvolvering leveres skissen av den illustratøren som kunden ønsker seg. Skulle det være slik at man ikke helt vet hva man er på jakt etter, gir vi selvsagt råd med klare, visuelle arbeidsreferanser til de ulike illustratørene.

En bonusfordel med å lage et veggmaleri er muligheten for engasjement og oppmerksomhet i sosiale medier. Her må kunden gjerne dokumentere prosessen og dele i ønskede kanaler underveis. Vi setter pris på at Illustratørenes Instagramkonto eller Facebookside tagges i innleggene, da kan vi spre budskapet videre.
Illustratørene gjør også  det vi kan for å synliggjøre prosjektene vi jobber med og dokumenterer i egne sosiale medier.

Her er fem gode grunner til å skaffe et veggmaleri:
- du bidrar positivt til bymiljøet ved å tilføre litt farge i en ellers grå by/
- du bidrar positivt til arbeidsmiljøet ved å tilføre farge i kontorets fellesområder
- du kan involvere ansatte eller beboere i et gøyalt prosjekt
- du kan få engasjement i sosiale medier ved å vise frem prosjektet og deg som avsender.
- du får en helt egen illustrasjon på veggen, laget i et opplag på et, eneste eksemplar!

Midt i prosessen på Kunstplass - et visningssted for samtidskunst.
Marius Pålerud sin forside for Melk, har fått nytt liv som veggmaleri.
Ingunn Dybendal på hjørnet av Blå da Blå ble malt rosa :)
Veggmaleriet på Blå var et samarbeid mellom ILLUSTRATØRENEs Ingunn Dybendal og Anette Moi, representert av ByHands.
En lang korridor på havets bunn. Helene Brox for Hyper Games (foto Helene Brox)