Avduking på Stortorget i Hamar

Illustrasjonsagent

11.2.2019

"Med en vask innimellom kan dette holde seg pent i hundre år!", sier Ståle fra Steni. Foran oss på veggen er 334 kvadratmeter med myldreillustrasjon laget av Ingunn Dybendal. Trehundreogtrettifire kvadratmeter...hundre år....

Vi mistenkte jo at dette kom til å bli stort da vi fikk første prøvetrykk for å godkjenne fargene. Testfila veide hele tolv kilo da den ble levert oss i toppetasjen på en dag da heisen sto bom fast. For første gang fikk vi også treffe Ståle Kristiansen utenfor mailboksen som på tross av den strabasiøse trappeturen opp, viste seg å være like hyggelig som sitt digitale førsteinntrykk.

Inntrykk gjorde også både testfila og besøket vi senere gjorde hos fabrikken til Steni AS der veggplatene skulle produseres. Sammen med resten av teamet; Randi Kongsli fra Hamar kommune, gårdeier Thorleif L. Sørhol Nielsen og Viktor Rakov Gjengaar fra Urban Samtidskunst, ble Ingunn og jeg invitert til visningstur der Ståle engasjert tok oss gjennom hele prosessen med å produsere en plate. En fantastisk mulighet til å høre mer om hvilke muligheter man har til å lage kunst på veggen uten å male, om hvor nøye alt er helt ned til fargen på skruen og nyttige erfaringer fra andre prosjekter som er levert rundt om i landet.

Nå var det altså Hamar sin tur. Midt på Stortoget blant et nysgjerrig publikum falt presenningen ned og avslørte det siste tilskuddet til byen. En myldretegning i kjempeformat som vi håper vil føre til mye glaning, glede og gode samtaler for dem som rusler rundt i gatene! Lurer på hva de sier om hundre år...

Gratulerer med ny vegg Ingunn! Og takk for nok et godt levert prosjekt.

Tusen takk til samarbeidspartnere: Hamar Kommune ved Randi Kongsli, Gårdeier Thorleif L. Sørhol Nielsen, Urban Samtidskunst ved Viktor Rakov Gjengaar, Steni AS ved Ståle Kristiansen. Platene ble montert av P&L Byggmesterforretning AS.

Ingunn godkjenner fargene :)
Det er ikke hver dag vi får en så stor testfil på kontoret.
Nytrykket plate hos Steni AS.
En fornøyd illustratør på omvisning hos Steni AS.
Viktor Rakov Gjengaar fra Urban Samtidskunst jobber for mer utendørskunst, også levert på plater. Et viktig initivativ for flere fargerike byer.


Det nærmer seg avduking på Stortorget.
Tusen takk til samarbeidspartnere: Hamar Kommune ved Randi Kongsli, Gårdeier Thorleif L. Sørhol Nielsen, Urban Samtidskunst ved Viktor Rakov Gjengaar, Steni AS ved Ståle Kristiansen. Gratulerer med ny vegg Ingunn! Og takk for nok et godt levert prosjekt.
Selveste ordfører'n i Hamar har ordet.
Applaus og jubel fra publikum.