Plutselig, som et virus, har hemmelighetene om koronaviruset formert seg

March 15, 2020

«Jeg er livredd nå for hva som vil skje i Norge og verden. Vi vet ikke hva som venter oss nå», anonymt innsendt hemmelighet.

Anonymt innsendt hemmelighet. Illustrert av Cathrine Louise Finstad.

Det har vært noen drypp om koronaviruset blant hemmelighetene en stund. Murring og uro, men de har fortsatt ligget der med gode mellomrom blant andre hemmeligheter.
Plutselig, som et virus, har de formert seg.

De har blitt flere, kommet oftere og får stadig sterkere innhold.


Den siste uka er det lett å se at koronaviruset smitter over på mange plan i livene våre og blir til hemmeligheter. Det kan være lettere å si at alt går bra, selv om man har en klump i magen. Det samme gjelder skuffelsen over avlyste planer. Det er ikke like populært å bekymre seg over sommerflørting når det som ellers skjer i samfunnet handler om liv og død.  

NORSKE HEMMELIGHETERs´ mål er å vise fram noe annet enn glansbildet vi ofte ser i sosiale medier.

Hemmelighetene under er sendt inn fra ulike personer med ulike liv. De er personlige og kan inneholde tanker og meninger som det ikke er populært å si høyt - nettopp derfor er de hemmeligheter..

Kjærlighetslivet:

«Holdt på med en fyr, og trodde det var seriøst mellom oss. Han kutta meg helt ut nå når jeg ble forkjøla. Det sårer faktisk litt.»

«Har akkurat møtt en fantastisk fyr, men er redd for at Coronatiltakene holder oss adskilt så lenge at «vi» ikke blir noe av 🥺»

«Jeg brøt karantenereglene idag. Hadde sex med kjæresten min som kom fra utlandet igår.»

Arbeidslivet:

«Jeg er glad de stengte barnehagene så jeg kan være hjemme fra jobb med barnet mitt. Hater jobben min.»

«Jeg håper at jobben min snart inngår i Norges shut down. Jeg er så fysisk og psykisk sliten, men må være sterk og stå på for de andre, siden jeg er i en lederposisjon.»

«Det verste med karantenen er at jeg må være sammen med barna mine 24/7 i en måned, mens jeg forventes å levere som normalt på jobb»

«Har astma og blir bedt om å dra på jobb, vi bærte på baderomsfliser fra Italia idag, og er dritredd koronaviruset skal sikre seg mitt siste åndedrag»

«Er redd for ikkje å få utvida sjukemeldinga mi.... Har ein jobb med fare for smitte eg kan ta med heim til mann og barn...»

Sånn helt personlig:

«Jeg er redd coronaviruset vil ødelegge så jeg ikke får tatt førerkortet»

«Jeg er drit sur! Dette skulle bli MIN vår og sommer. Nå er alt avlyst pga et virus. Jeg vet folk dør, men jeg vil drikke, feste og elske inn i sommernatta!»

«Corona-viruset hadde jævlig dårlig timing. Jeg skulle flytte til mormor, nå må jeg kanskje bo her resten av ungdomsskolen.»

«I går ble skolen stengt pga corona, følte meg ekstra ensom da folk glemte jeg hadde bursdag»

Økonomi:

«Jeg godter meg over at en som har dolket meg i ryggen sikkert sliter økonomisk nå pga korona-karantenen. Jeg håper at hun har det skikkelig kjipt nå og at hun tenker at det er karma pga det som hun har gjort mot meg.»

«jeg skammer meg over at jeg måtte be om refusjon for den korona-avlyste forestillingen til bestevenninna mi.»

Familielivet:

«Mamma sier hun er livredd for å få corona pga kolsen hennes. Allikevel sitter hun og røyker like mye som hun alltid har gjort. Jeg blir sint.»

«Det er verre å ha en syk mann enn å ha et sykt barn. Mannen er så sutrete når han er syk»

«Jeg er ekstremt redd for at mammaen min skal bli smitta, hun har hatt kreft, hun betyr alt for meg.»

«Koronaviruset skremmer meg. Jeg er ikke redd for at jeg skal dø, men er livredd for at noen jeg er glad i skal det eller bli påvirket av dette..»

En pause eller unnskyldning:

«Har pga psyken ikke vært ute (utenom det aller viktigste) nå trenger jeg ikke finne unnskyldninger og lyve lenger»

«Jeg er utbrent og deprimert, men tørr ikke si det til arbeidsgiver og venner. Coronaviruset gir meg rom til å ta en pause fra alt og samle krefter igjen.»

«Gleder meg veldig over at russetreff avlyses på grunn av corona. Endelig er verden på min side.  - Ensom russ (19)»

«Vil ha Korona bare fordi jeg vil ha karantene og en god unnskyldning for å få etterlengtet alenetid»

Vil du illustrere hemmeligheter som er sendt inn til prosjektet?

Last ned appen til Iphone her.

se andre innlegg her
Det er en vei ut av avhengighet

Norske Hemmeligheter har denne høsten samlet inn hemmeligheter om avhengighet i samarbeid med Blå Kors, den største ideelle aktøren innen rus, alkohol og avhengighet i Norge. Blå Kors jobber med forebyggende tiltak, spesielt rettet mot barn og unge, samt behandling og oppfølging etter behandling. Les mer om Blå Kors her.

Les her
Det du skjuler mellom husets fire vegger, skjer også i mange andre hjem

Dette er et betalt samarbeid

Norske Hemmeligheter har denne høsten samlet inn hemmeligheter om avhengighet i samarbeid med Blå Kors, den største ideelle aktøren innen rus, alkohol og avhengighet i Norge. Blå Kors jobber med forebyggende tiltak, spesielt rettet mot barn og unge, samt behandling og oppfølging etter behandling. Les mer om Blå Kors her.

Les her
Når noe framstår helt normalt, men skurrer skikkelig i magen.

Dette er et betalt samarbeid

Norske Hemmeligheter har i september samlet inn hemmeligheter om avhengighet i samarbeid med Blå Kors, den største ideelle aktøren innen rus, alkohol og avhengighet i Norge. Blå Kors jobber med forebyggende tiltak, spesielt rettet mot barn og unge, samt behandling og oppfølging etter behandling. Les mer om Blå Kors her.

Les her
Se flere innlegg her