Ressursark til lærere i koronatiden

April 4, 2020

Etter ønske har jeg laget et fullverdig ressursark til lærere i skolen som søker inspirasjon til skoleoppgaver relatert til NORSKE HEMMELIGHETER.

Særlig nå, i en tid med mye hjemmeskole.

Jeg har blitt kjent med mange, dyktige lærere gjennom mine forelesninger om NORSKE HEMMELIGHETER på videreutdanninga Digital Kunst- og Håndverk på OsloMet.

Mange har meldt tilbake om spennende og vellykka bruk av prosjektet i sine klasserom. Også i andre fag enn kunst og håndverk.

Her er et av svarene jeg fikk da jeg spurte noen av lærerene om de kunne anbefale et opplegg med NORSKE HEMMELIGHETER i klasserommet:


«Definitivt! En fantastisk måte å jobbe på, og jeg tror nok mange vokste litt på oppgaven. De ble flinke til å illustrere, og vi fikk jobba med til dels vanskelige problemer. Mange hadde hemmeligheter som gikk på forhold til venner og forelskelse, å grue seg til ungdomsskolen, ha skilte foreldre, ikke like treninga eller ikke å være best. Jeg mener at det absolutt kan bidra til et bedre klassemiljø å få lufta problemene sine. Man sier jo gjerne ikke det som er vondt og vanskelig. Jeg er kjempestolt av resultatet og syns elevene virkelig har klart å få frem mye bra.»

I ressursarket får du praktiske tips og en ferdig tegneoppgave som du kan justere og sende ut til dine elever.

I tillegg får du svar på dette:

  • Hvorfor du skal inkludere NORSKE HEMMELIGETER i din undervisning.
  • Hvilke elever opplegget passer for.
  • Konkrete forslag på ulike måter opplegget kan brukes.

LAST NED RESSURSARK HER

se andre innlegg her
Plutselig, som et virus, har hemmelighetene om koronaviruset formert seg

«Jeg er livredd nå for hva som vil skje i Norge og verden. Vi vet ikke hva som venter oss nå», anonymt innsendt hemmelighet.

Les her
For 2020 ønsker jeg at ensomhet blir noe vi kan snakke om, og ikke holde hemmelig.

Det er mye som er annerledes i innspurten av året. Butikkenes åpningstider går fra å være helåpent til sluser man må treffe. Frekvensen på 30 graders finvask  økes i takt med invitasjoner og julebord. Det bygges opp mot selveste høydepunktet som smeller av den 31. desember! Årets siste - og årets første fest.

Les her
You need to know your lines.

Kjenner meg veldig igjen i denne. Jeg er født litt for seint til å sende avgårde en snap på første take...

Les her
Se flere innlegg her